دندانهای دائمی نقش اساسی در ساختار دهان و حفظ سلامت دهانی دارند. لق شدن این دندانها میتواند موجب نگرانی شود و فرد را به دنبال یافتن راهحلهای مناسب سوق دهد. عوامل مختلفی مانند مشکلات لثه، بیماریهای سیستمیک یا آسیبهای فیزیکی میتوانند منجر به لقی دندانهای دائمی شوند. در این بخش، به بررسی علل، روشهای پیشگیری و درمان لقی دندانهای دائمی خواهیم پرداخت. همراه ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی در سعادت آباد باشید.
دلیل لقی دندان های دائمی
طبق خیلی از دلایلی که وجود دارد امکان دارد دندان های شما لق شود و استحکام اولیه خودشان را از دست بدهند. برخی از این دلایل شامل موارد زیر است:
بیماری لثه:
بیماری لثه یکی از مهم ترین دلایل و علت لقی دندان به شمار می رود. وقتی که پلاک و باکتری ها به لثه دندان شما بروند التهاب و عفونت در لثه ایجاد می شود. این عفونت ها قادر خواهند بود که به استخوان فک آسیب برسانند و سبب لق شدن دندان های شما شوند.
بیماری لثه در مراحل اولیه با نشانه هایی مانند خونریزی لثه و بوی بد دهان شما همراه است. اگر این علائن را مشاهده کردید حتما به سراغ پزشک ماهر بروید یا می توانید برای عصب کشی در سعادت اباد با مشاورین ما در تماس باشید.
ضربه یا آسیب فیزیکی:
آسیبهای فیزیکی از دیگر عوامل شایع شل شدن دندانهای دائمی هستند. برخورد یا ضربه به ناحیه دهان ممکن است باعث لق شدن این دندانها شود. چنین آسیبهایی معمولاً در نتیجه حوادثی مانند تصادفات، انجام ورزشهای پرخطر یا حتی درگیریهای فیزیکی رخ میدهند. ضربه میتواند به ریشه دندان یا بافتهای اطراف آن آسیب وارد کرده و در نهایت موجب لق شدن دندان شود.
مشکلات فکی و دندانی:
برخی از ناهنجاریهای ساختاری در دندانها و فکها، نظیر تراکم دندانها، عدم تطابق فک بالا و پایین، یا تغییرات در موقعیت دندانها، میتوانند باعث لقی دندانها شوند. این ناهنجاریها معمولاً به دلیل فشاری که به مرور زمان بر دندانها وارد میشود، به ساختار آنها آسیب رسانده و منجر به لقی میگردند. خبر خوش این است که در کلینیک دندانپزشکی کارن، ما با ارائه انواع خدمات دندانپزشکی و روشهای درمان لقی دندانهای دائمی، این مشکل را برای شما برطرف کردهایم.
بیماری های سیستمیک و پیش زمینه ای
بیماریهای سیستمیک خاصی نظیر دیابت، اختلالات خودایمنی، پوکی استخوان و برخی عفونتهای مزمن قادرند به لقی دندانها منجر شوند. بهعنوان نمونه، دیابت میتواند خونرسانی به لثهها و استخوان فک را کاهش دهد که این وضعیت به تضعیف آنها، لقی و کاهش استحکام دندانها منجر میشود.
فاکتورهای ژنتیکی
در برخی از افراد، اختلالات ژنتیکی ممکن است باعث تضعیف لثهها و استخوانهای فک شده و در نهایت منجر به لقی دندانهای دائمی گردد. این مشکلات معمولاً در سنین جوانی بروز میکنند. با مراجعه به دندانپزشک برای انجام چکاپ و معاینهی جامع، میتوانید با نظارت حرفهای بر روی دهان و دندانهای خود، از زیبایی و درخشندگی همیشگی آنها بهرهمند شوید.
بهترین مطالب را در مورد ایمپلنت دندان در سعادت اباد از کلینیک شبانه روزی کینگ دنتال خواستار شوید.
راه های درمانی برای لقی دندان شما چیست؟
اما راه حل چیست؟ درمان لقی دندان ها به دلیل و علت انها هم بستگی دارد. بسته به نوع وضعیتی که فرد دارد و شدت لقی ان راه های متفاوتی برای درمان چنین مشکلی وجود دارد. در ادامه مقاله به بررسی کردن اناوع راه ها برای درمان لقی دندان خواهیم پرداخت و سعی می کنیم که شما را بیشتر با آنها اشنا نماییم.
درمان بیماری های لثه
اگر لقی دندانها ناشی از بیماریهای لثه باشد، اولین قدم درمانی معمولاً کنترل عفونت و کاهش التهاب لثه است. دندانپزشک ممکن است تمیز کردن عمقی دندانها (مانند اسکیلینگ و روت پلنینگ) را برای حذف پلاک و رسوبات باکتریایی توصیه کند. در مواردی که مشکل شدیدتر باشد، درمانهای تکمیلی مانند جراحی لثه نیز ممکن است مورد نیاز باشد که این موضوع به تشخیص و توصیه دندانپزشک متخصص بستگی دارد.
ترمیم و محافظت کردن از دندان ها
در صورتی که لقی دندان بر اثر آسیب فیزیکی ایجاد شده باشد، ممکن است نیاز به اقدامات ترمیمی باشد. دندانپزشک میتواند برای تثبیت دندانهای لق، از تکنیکهایی مانند استفاده از سیمهای نگهدارنده یا قرار دادن روکشهای دندانی بهره ببرد تا دندانها به حالت پایدار بازگردند.
درمان های ارتودنسی
اگر لقی دندان به خاطر مشکلات فکی یا ناهماهنگی باشد، درمان اورتودنسی می تواند به عنوان یکی دیگر از راه های درمان کردن لقی دندان به شمار برود. با استفاده کردن از دستگاه های ارتودنسی، دندان ها و فک به شکل دقیق تری مرتب می شوند و فشار نادرست از روی دندان شما برداشته خواهاد شد.
پیوند استخوان
در شرایط حاد بیماریهای لثه یا کاهش استخوان فک، پزشک ممکن است توصیه کند که عمل پیوند استخوان صورت گیرد. این روش به کارگیری استخوان مصنوعی یا پیوندی را شامل میشود که به منظور ترمیم و تقویت ساختار فک به کار میرود تا استحکام دندانها افزایش یابد.
درمان دارویی
در صورتی که لقی دندانها ناشی از بیماریهای سیستمیک باشد، درمانهای دارویی میتوانند اثرگذار باشند. به عنوان مثال، بهبود کنترل دیابت، مصرف داروهای تقویتکننده استخوان و یا تجویز آنتیبیوتیکها برای مقابله با عفونتهای باکتریایی میتواند به تقویت لثهها و استخوان فک کمک نماید.
کلینیک کینگ دنتال به عنوان بهترین مرکز دندانپزشکی در غرب تهران، با بهرهگیری از پیشرفتهترین تجهیزات و ابزارهای دندانپزشکی روز دنیا و تحت نظر متخصصین و کادر مجرب، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان میباشد. برای درمان لقی دندانهای دائمی، هماکنون وقت مشاوره رایگان خود را تنظیم نمایید.
راه های پیشگیری از لقی دندان دائمی چیست؟
- رعایت کردن بهداشت دهان و دندان
- مراجعه به دندانپزشک
- دوری از اسیب های فیزیکی
- کنترل کردن بیماری های سیتمیک
کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد و درمان لقی دندان
امروز به تحلیل شیوههای درمان لقی دندانهای دائمی و دلایل عدم استحکام دندانها پرداختیم. در صورتی که به دنبال استفاده از روشهای درمانی برای لقی دندانهای دائمی هستید، کلینیک تخصصی دندانپزشکی کارن گزینه مناسبی برای شماست. ما در اینجا هستیم تا سلامت و زیبایی دهان و دندانهای شما را به شما بازگردانیم.