کاربرد لیزر در دندانپزشکی چیست؟

کاربرد لیزر در دندانپزشکی

محتوای جدول

امروزه استفاده از لیزر در بسیاری از زمینه‌های دندانپزشکی مشاهده می‌شود. انواع مختلفی از لیزرها از جمله لیزر گازی، لیزر شیمیایی، لیزر رنگی، لیزر بخار فلزی، لیزر حالت جامد و لیزر نیمه هادی وجود دارد. هر یک از این لیزرها دارای ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود هستند. در حالی که یک نوع لیزر ممکن است برای برخی از روش‌ها مناسب باشد، ممکن است برای روش‌های دیگر کارایی نداشته باشد. بنابراین، برای دندانپزشکان ضروری است که با این فناوری و کاربردهای آن در دندانپزشکی آشنا باشند. بهترین کلینیک دندانپزشکی در سعادت آباد و با مراجعه به ما بهترین خدمات را می توانید دریافت نمایید.

استفاده از لیزر در دندانپزشکی از اوایل دهه 1990 آغاز شده است. این فناوری به منظور درمان انواع مختلف اختلالات و بیماری‌های دندانی به کار می‌رود. لیزر به عنوان یک گزینه‌ای کمتر تهاجمی نسبت به روش‌های تهاجمی‌تر مانند پر کردن حفره‌ها، درمان بیماری‌های لثه و انجام درمان‌های کانال ریشه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد لیزر در دندانپزشکی
کاربرد لیزر در دندانپزشکی

انواع لیزر در دندانپزشکی

انواع گوناگونی از لیزرها در حوزه دندانپزشکی به کار گرفته می‌شوند که هر یک دارای کاربردهای خاص خود هستند. متداول‌ترین استفاده از لیزر شامل حذف پوسیدگی دندان، جایگزینی پرکردگی‌های کامپوزیت قدیمی، استریل کردن کانال‌های ریشه عفونی، شکل‌دهی به استخوان، درمان زخم‌های آفتی، افزایش طول تاج دندان، آپیککتومی، درمان بیماری‌های پریودنتال و انجام جراحی‌های مختلف می‌باشد.

  • بالا بردن طول تاج دندان: دندانپزشک امکان دارد که پیش از قراردادن ترمیم های دندانی مانند تاج به افزایش طول تاج نیاز داشته باشد. در طی این عمل، استخوان های زیرین و همین طور بافت لثه تغییر شکل پیدا می کند تا ساختار سالم دندان دیده شود.
  • برداشتن چین‌ها: در صورتی که دندان‌های مصنوعی به درستی تنظیم نشوند، امکان برداشت چین‌های بافت نرم وجود دارد. برای ناهنجاری‌های بافت نرم، استفاده از لیزر به عنوان یک راهکار بدون نیاز به بخیه و با درد کمتر معرفی می‌شود.
  • درمان بیماری لثه: استفاده از دندانپزشکی با لیزر می‌تواند به شما در پیشگیری از جراحی لثه در آینده کمک کند. به ویژه، لیزرها قادرند پاکت‌های عمیق پریودنتال را بدون ایجاد ناراحتی ضدعفونی کرده و در نتیجه باکتری‌های مسبب بیماری لثه را از بین ببرند. همچنین، التهاب لثه یا بیماری پریودنتال نیز با بهره‌گیری از لیزر قابل درمان است.

درمان کردن ریشه دندان با استفاده از لیزر

استفاده از لیزر به منظور دسترسی به کانال ریشه جهت حذف بافت آسیب‌دیده، پاک‌سازی، استریل‌سازی و شکل‌دهی به کانال و در نهایت پر کردن آن با استفاده از لیزر درمانی امکان‌پذیر است. با این وجود، همواره پیشنهاد می‌شود که قبل از انتخاب روش درمانی، اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب نمایید.

کاربردهای لیزر در جراحی فک و صورت و دهان

لیزرها در جراحی‌های مختلف از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. با این وجود، هزینه‌های بالای آن‌ها و گاهی عوارض جانبی نامطلوب، می‌توانند به عنوان موانع محسوب شوند. در زمینه بافت نرم، لیزرها نسبت به روش‌های سنتی مانند اسکالپل یا الکتروجراحی، مزایای قابل توجهی ارائه می‌دهند.

پیش از هر نکته ای باید بگوییم که لیزر روشی برای جایگزین کردن راه های جراحی و عمل کردن دندان های شما به شمار می رود.

لیزرهای CO2 و دیود به ابزارهای رایج در جراحی دهان و فک تبدیل شده‌اند. علاوه بر این، بسیاری از جراحان از لیزر Nd-YAG برای کنترل خونریزی بهره می‌برند. تحقیقات نشان داده است که لیزر دایود قابلیت حذف ضایعات خوش‌خیم و بدخیم بافت نرم دهان را دارد. در ادامه باید بگیووم که لیزر بهترین راه برای شناختن بافت های پوسیده و برداشتن بافت های آسیب دیده با حداقل مشکل است.

جراحی‌های دهان، فک و صورت قابلیت استفاده از لیزر در درمان را دارند. بسیاری از ضایعاتی که در سطح مخاط دهان به وجود می‌آیند، به سادگی با کمک لیزر قابل کنترل هستند.

مقالات مرتبط
تماس